Bolivia!

fortfarande uppe i bergen, men nu i Bolivia.
sen vi kom till forra byn har man ju fatt kora pa mjukisbyxor och ibland aven jacka da det ar ganska kallt... jag vill till solen!
har uppe finns det for övrigt bara massa indianer, haha.. tagit lite kort, ska försöka fa till lite fler ;P omgivningarna ar supervackra!! sa fort man kommer utanför byarna ar det fantastiskt har uppe :) :)

i mandags tog vi oss iaf over till Bolivia. granspassagen var bland det segaste jag gjort pa lange.
man var tvungen att ga över med fetryggan och sta i kö i nan timma. nar vi val kommer över hade man en pataglig huvudvark som man far pga höjdskillnaden. byn var inte den vackraste heller... stank avgaser, damma av allt grus, smutsigt och stressigt som fan. varsta dagen hitills pa resan hade tagit sin början i kön och skulle forsatta tills jag antligen fick min sang med musse pigg lakan tilldelad har i Tupiza dar vi ar nu. Nar vi antligen fick kliva pa bussen fran gransen till hit starta det "roliga".. varsta bussturen EVER!
bussen i sig hade definitivt sett sina basta dar, vagarna var bara sand och eftersom det regnat var det mer eller mindre lerspar hela tiden. bussen skaka, hoppa, dana.. kandes ibland som att vi skulle valta. sen att vi slingra oss uppe genom bergen gjorde inte saken mer rolig. var en stor lattnad nar man antligen fick kliva av bussen! fasar inför nasta busstur, för att se det positivt sa kan det fan INTE bli samre. (HOPPAS JAG!!!)

idag har vi varit ute och ridit har uppe i bergen :D jag, felicia och nan lite pojk som var var guide!
det var svinkul enligt mig, felicia var lite radd men tror aven hon njot av turen..
omgivningarna var magiska, red genom kaktuslandskap och berg som man bara ser pa film.. stupande i olika farger och former.. kontrasterna var underbara :) ville dock gallopera men min hast var lite seg sa blev bara extremt snabb trav. nu har vi ont i rövarna, men det var det vart!

imorgon ska vi ut i saltöknen pa en 4-dagars tur. kan nog bli spannande :)
hoppas vi aker med nagra sköna lirare..

uppdaterar nog nar vi kommer tillbaka eller annars nar vi kommer fram till La Paz som blir nasta stopp efter öknen!
take care at home!

vars fan ar jag?!

3000 m o h i nan liten by mitt uppe i bergen. ratt maktigt pa sitt satt men samtidigt, vad fan gor jag har?

lever sa obekvamt jag bara kan. stiger av bussen i nan liten by med massa fattiga hus och leriga gator.

det regnar och ar kallt som fan. jag och felicia som inte tankt sa langt kliver av i bara sma shorts och ett linne medan alla andra har fleecetroja och langbyxor. vi har inget hostel och maste slapa pa vara javla vaskor.

kommer till ett hostel - fullt. gar sedan runt lite i byn och hittar iaf ett hostel. rummet var over forvantan men vagar nog inte testa duschen eller liknande, haha.

har iaf suttit och pimplat te hela kvallen tills nu och spelat lite kort pa hostelet. vi far inte ut nagra pengar heller sa just nu har vi val ca 30 kr kvar. forhoppningsvis funkar banken har imorgon, annars ar vi fast!! hahah da blir det att lifta har uppe i bergen, hade ju kunnat bli ett aventyr, HAHA!
man kanner ju ocksa att man ar uppe pa hog hojd. skulle ga upp for en trappa idag mitt i byn har. ordentligt andfadd efter 10 trappsteg och snurra typ i huvet, haha. lite laskigt men kul att uppleva sana saker. att det verkligen paverkar en sa javla mkt :P


sista dan i argentina vart iaf tango. forvantade mig inget men vart valdigt positivt overraskad :) det var riktigt bra, inte trist for en sekund. var som en liten teater med dans och musik osv, ville prova sjalv nar det var over! haha
sen vart det fest for mig och felicia. drack lite pa rummet innan vi drog ut pa en klubb, en bra klubb.
shotta en hel del tequila for att imponera pa bartendern som inte trodde vi skulle klara en enda, haha.
sen dansa vi runt och fula oss lite. tappa bort felicia och hitta mig nan lirare jag hangde med. drog lite mer tequila tror jag, sen ar i stort sett svart. vakna upp och trodde jag var pa hostelet men icket, var i lirarens lagenhet, hahah..
han hade val forsokt styra upp typ men jag hade vart sa javla full.. sa hade han sagt typ "you are drunk", "yes"... sen hade jag slocknat! hahaha
dagen efter var jag sa javla ful i huvet, han maste trott jag var varldens miffo. fick da kommentarer som "you are the most strangest girl i ever met", "what did i bring home", haha. men han tyckte iaf jag var skon, "not like other girls.." HAHA, positivt eller negativt? jag tar det positivt iaf.
kom hem vid 3 pa eftermiddagen till hostelet. felicia hade skott utcheckningen som tur var, haha. BIG MESS!

reste vidare samma kvall mot salta i norra argentina. fanns inte allt for mkt att gora dar, se lite vackra byggnader osv men inget for oss sa efter 2 natter tog vi oss vidare och har ar vi nu, mitt uppe i igenstans :P
om det regnar imorrn sa ar det nog omojligt att gora nat har eftersom det blockerar vagar och skit, haha inte sa valutvecklat har :) da blir det att forsoka ta oss vidare mot bolivia.
nu borjar det verkligen likna ett aventyr. ingen ide att kanna efter for da saknar jag bekvama sverige alldeles for mkt just nu!

nu ska vi vidare ut pa gatorna och se vad som hander, sen forsoka sova och se vad morgondagen erbjuder.
forhoppningsvis overlever vi och far fantastiska upplevelser har uppe for omgivningarna ar verkligen vackra!

ta hand om er hemma i trygga och bekvama sverige!
gud vad jag hade uppskattat det just nu :) bara kunna handla mat, sova varmt, duscha varmt!!
det ar definitivt ingen garanti har, haha.

xoxo stekarn the surviver!


lite festligheter senare...

hejhopp gummisnopp! (med tanke pa mallans inlagg for nan dag sen....)
avskedsfesten for sigi vart valdigt trevlig.
borja med att vi tjejer gick ut och at middag tillsammans. medan vi satt och vanta pa maten kom en av manga tiggande barn och ville ha pengar. av ren reflex lagger jag handen over min kamera for att jag inte ville flasha med att jag ar "rik".
michelle hade dock kvar sin bors pa bordet. ungen som kanske ar 10 ar tar upp den, vi tror han bara skojar, och ser ut att fundera for nagon skeund. sen vander han tvart och rusar ivag med borsen. michelle och celeste flyger upp ur stolarna efter han och med hjalp av en man som hugger tag i pojkens arm fick vi till slut tillbaka den iaf. men det var lite chockerande att sant hander. man far fan passa sig overallt :P

iaf sjalva festen sen blev pa sigis hostel. som avsked var vi ju tvugna att ge honom lite bardans. sa jag, felicia, michelle och celeste stod och dansa pa baren ett bra tag, hahah. fick aven upp sigi! det var da uppskattat av dom som jobba dar, haha. sen dansa vi lite mer och hade det allmant trevligt. vart ett litet gratkalas nar han gav sig ivag dock men vi lar traffas fler ggr :) roadtrip 2010 for fuck sake!

i mandags anlande resten av rio backpackers polarna hit till Buenos Aires. det firades med mat och fest!
var fest pa vart hostel med dj osv. var dar och dansa pa borden, drack, spela lite drickspel och dansa annu mer tills det stangde. da drog hela hostelet over till en klubb pa andra sidan gatan. jag och australiensarna drog till nan bar och drog lite tequila innan vi drog dit. val dar dansa vi pa som fan, haha. inte var man sen pa att inta strippstangen sa fort man sag den. haha eftersom jag inte var alldeles for full lyckades jag "dansa" pa den utan att sla ihjal mig. hangde upp o ner med benen i vadret, hahaha!! sag alla upp och ner, haha jag undrar hur fan jag ska ha sett ut. kan ju inte ha vart sexigt iaf!
sa resten av kvallen hangde man antingen pa den eller dansa overallt. jag och morgan drog en javla massa moves, sa javla skon kille nar det kommer till fylla, dans och fest, haha!
drog oss hemat vid halv 7 pa morgonen och hade lite show fran balkongen, haha.

igar var det fest igen. sista natten tillsammans hela ganget da celeste och michelle akte vidare idag.
eftersom morgan och oliver hade (inte langre... haha) en egen lagenhet sa drog vi dit. drog ut och at lite steeek, javligt gott! val i lagenheten drog vi en javla massa drinking games hela natten. man kande sig inte sa full till en borjan och vi vart less over att ingen ville dra ut. haha sen slog det till helt plotsligt och i stort sett allt ar svart. yes, forsta black-outen i Buenos ar i hamn! vi spela iaf nat drinking game men istallet for att dricka skulle man ta av sig klader nar man forlora, haha. sluta med en naken grabb, jag i underklader och alla mer eller mindre nakna skulle jag tro :P
har ett svagt minne av nat lyft ute pa balkongen, haha men inget mer!
vakna upp pa golvet tillsammans med troy. kollar mig runt och ser spya pa ena sidan av kudden och 2 dm bakom mig. inte jag som spytt men tydligen morgan fran sangen ovanfor mig, haha usch!! tur att han missa mig iaf.
vaknar lite senare igen av att telefonen ringer hur javla lange som helst.
en minut senare kommer beskedet, dom ar kickade ur lagenheten! hade tydligen flygit en stol ut fran varan balkong som hade krossat en ruta. aven har far vi skylla pa morgan tydligen. han hade aven krossat nat glas mot en vagg osv, haha poor guy. sjalv hade han inte ett minne av nat av det :P vi hade val ocksa varit allmant hogljudda osv, haha.
minns ju dock inte sa mkt av slutet av kvallen men kan tanka mig att det var en sjuhelvetes fest!

ikvall blir det att kolla tango med grabbarna. sen blir det sakert middag och fest ocksa :)
troligtvis drar vi vidare mot salta och bolivia imorgon!


tack och hej leverpastej ;)

en liten video...




fran boat partyt i Rio, hahah!
det har var i borjan, sa det minns jag faktiskt aven om det ar svagt... hahaha!!!
man kanske maste ha varit med i stunden for att riktigt njuta av videon.
hahah en dag som gar till historien for mig, sa javla naaaajs :D

Buenos Aires

da var vi i nasta storstad!
har vart har i 4 dar nu, dock sjuk 3 av dessa sa har inte hunnit med sa mkt har.
magsjuka kan dra at heeeeeeelvete!

iguazufallen var iaf magiska, sa sjukt fett sa det gar inte att beskriva eller ta kort!
satan vad mkt vatten som forsar ner i vissa fall... blir ju nastan radd av att bara se dom.
ett enkelt satt att ta sjalvmord definitivt.
vart aven en hard partynatt i iguazufallen, hahaha.
dela pa 1 liter gin jag o ferran, lite mer sprit och nan tequila var.
spela javla massa drickspel, hoppa i poolen, dansa - hela ganget!
alla var mer eller mindre galna.
satt med en hund och bokstavligen storbola, paminde sa javla mkt om mina hundar ;(
haha folk maste trott att varlden gatt under for mig.
senare under kvallen ar allt svart, vakna upp i fel sang och fick hjalp till min sang.

morgonen efter hittar jag och felicia en jaaavla massa pengar i vart °locker° i vart rum.
pa nagot satt har vi tjanat pengar under kvallen innan, nan av oss eller bada tva?
ingen har nagot minne av det och det lar forbli ett mysterium for resten av vart liv.
hahah ratt kul da jag inte sett det forst och tog lite bolivianska pengar och forsokte kopa vatten med.
°vi tar inte den dar valutan°, °va?... OJ° hahahha!!
vi har fan inte ans varit i bolivia och inte i uruguay heller for den delen, hahah.
hade aven nat blamarke och tappa bort min handduk. felicia tappa bort sin och lite andra klader.
haha en helgjuten kvall helt enkelt :P

sen har vi da tagit oss vidare hit till buenos aires. haft lattare magsjuka i 2-3 dar sa har inte hunnit med sa mkt.
smakat pa det otroligt goda stekarna, vandrat runt lite och festat igar.
fick igang ett javla drag pa hostelet, drinking game som vanligt och sen drog vi ut pa nan klubb.
fula ut totalt i borjan men sen nar man vart lite nyktrare och det bara var electromusik hela tiden vart man lite less.
kom iaf hem runt 5-6 och stupa i sang!

ikvall ar det avskedsfest for sigi :( trist att behova saga farval, men det ska bli en trevlig afton.
restaurang, dricka och sen ut pa nan klubb med hela ganget!

nu ska vi dra oss tillbaka mot hostelet och se vad som hander...
take care , STEKARN.

nytt ar, nytt land :)

hej igen!
nu har vi tagit oss vidare till Argentina. nytt land med ny valuta, jobbigt att borja rakna om bara nu nar man ar van vid Brasilien. dock skont med spanska, min portugisiska var aldrig den basta, haha.

fick ju en semesterflort dar i Rio, en valdigt trevlig sadan, trist att behova aka sa fort men sant ar livet.
angaende nyar vart det inte sa bra som vantat. missta mig inte, det var grymt - vad jag minns, haha.
borja med hart festande pa hostelet med massa folk. det sjong och dansades pa biljardbordet, spelades drinking game som vanligt och jalvigt bra stamning!!
efter en javla massa alkohol var felicia borta sa jag drog ut med mitt paket, hans bror och nagra till fran hostelet.
kom ner till stranden och sag ett helvetes fyrverkeri. dock var de flesta dar alldeles for lugna for min smak sa jag for runt och skrek efter felicia och festa runt. efter ett tag var det bara jag och paketet, han forsokte val lugna mig och jag hamna i brak med nan brud. hitta dock inte felicia sa vi sluta upp pa nan bar med hans vanner och shotta lite tequila osv :)
ett trevligt nyar, dock inte lika galet som det hade blivit om jag och felicia hade fatt hjalpas at, haha!
sen minns jag val inte allt heller, men det man inte minns har aldrig hant :P

dagen efter vakna jag upp hemma hos familjen igen och fick frukost och lunch. sen drog jag och daniel som han heter ut pa cykeltur runt Rio, sa javla vacker stad :) drack lite cocosnot och gotta oss, traffa lite av hans vanner.
sen kom kvallen och felicia var trott efter ett hart nyar sa jag drog ut pa egen hand med paketet och brodern. vi hamna i lapa dar vi gick till en bar och borja shotta feta klunkar med ren vodka. stupid i know, haha!
sen vart aven lite redbull med vodka och tequila. drog vidare till en nattklubb med fet musik och dansa och drack hela kvallen. efter nagra till tequila ar resten av kvallen svart, haha. men vakna upp valbehallen med kladerna pa hemma hos honom. hade tydligen blivit valdigt valdsam och bitch-slapat han hela vagen hem i taxin, haha suck..

da var vi framme pa dagen da vi skulle lamna Rio och Brasilien, mycket sorgligt. jag vill flytta dit nu!! fick erbjudande att stanna, mer eller mindre allvarligt vet jag inte, men det skulle jag nog angra om jag gjort :P
sista dagen avsluta vi iaf med en sista lunch. jag, felicia, aaron och "paketet". har ju haft vara traditionella middagar har tillsammans. efter middagen var det dags att ta farval och ge sig av till bussen.

efter ett dygn pa bussen har vi sa tagit oss till Argentina och Iguazu fallen dit vi ska imorrn. Vi for ju en grupp pa 10 pers sa det var iaf kul och morgondagen lar bli grym! bor pa ett fett hostel ocksa, ser mer ut som ett hotell med pool och massa annat :) lite plaster pa saren, i miss rio and rio backpackers!!!

nu ar det dags for sangen, men avrapporterar nagon mer dag.

xoxo stekarn, da vat du!!!